Ons Team

Ankie Lammers-Vlassak
Algemeen fysiotherapeute/Bekkenfysiotherapeute:

Ik ben in 1980 afgestudeerd aan de Academie voor fysiotherapie in Heerlen, waarna ik meteen een aantal maanden als vervanger heb gewerkt in een particuliere praktijk in Sevenum en Grubbenvorst. In 1980 kwam ik in de praktijk van Dick en Rita Jager te werken, welke praktijk ik met collega Hans Hompes heb overgenomen in januari 2007. Als algemeen fysiotherapeut was ik jarenlang bijna dagelijks in Verzorgingstehuis MariŽnburgt bezig. Het behandelen van kinderen en het begeleiden van hun motorische ontwikkeling heeft altijd mijn bijzondere belangstelling gehad. Via allerlei cursussen heb ik me daar dan ook verder in bekwaamd. Sinds september 2008 heb ik assistentie van een kinderfysiotherapeut in opleiding. En sinds maart 2013 assistentie van Master Kinderfysiotherapeut.

De laatste jaren hebben de problemen, veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodem, bekkenpijn, en problemen bij zwangerschap mijn belangstelling gekregen. Ik ben nu geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Voor patiŽnten met een te gespannen bekkenbodem heb ik de cursus AOT (ademhalings- en ontspanningstherapie) volgens Dixhoorn gedaan. Een waardevolle cursus voor behandeling van ademhalingsproblemen, zoals hyperventilatie. Ik blijf gewoon inzetbaar als algemeen fysiotherapeut. Specialiseren is goed en nuttig maar de cliŽnt als holistisch geheel blijven zien verdient ook alle aandacht.

Hans Hompes
Algemeen fysiotherapeut/Manueel therapeut:

Mijn loopbaan vertoont veel parallellen met die van collega Ankie Lammers. Ook ik ben aan de Academie in Heerlen afgestudeerd en welin 1987. Evenals zij kwam ik vrijwel meteen terecht in de praktijk van Dick en Rita Jager. Sinds de overname in 2007 geven Ankie en ik leiding aan onze Praktijk Lammers en Hompes. In 1994 heb ik de studie manuele therapie afgerond aan de SOMT (Eindhoven, later Amersfoort) en ben ik geregistreerd manueel therapeut.

Verder heb ik me verdiept in de wervelkolomproblematiek via studie Mc Kenzie. Ik heb tevens 15 jaar gewerkt bij studiegenoot Jos de Bruin, die een praktijk voor fysiotherapie heeft in Nederweert. Vanuit die praktijk ben ik langdurig werkzaam geweest in Verzorgingstehuis Sint Joseph in Nederweert waar ik ruime ervaring in de geriatrie heb opgedaan. Ook ben ik 10 jaar als fysiotherapeut verbonden geweest aan Gastel Vooruit (nu FC Cranendonck), waar blessurebehandelingen, tapen en bandageren tot mijn hoofdtaken behoorden.

Eric Clauwers
Algemeen fysiotherapeut/Claudicatiotherapeut:

In mijn jeugd heb ik al regelmatig te maken gehad met de fysiotherapeut. Ik voetbalde in de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Van daaruit heb ik ook een aantal jaren in de oranjejeugd mee mogen doen en verschillende interlands gespeeld in mooie Europese stadions. Hier is mijn interesse in het vak ontstaan.

Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt, waarna ik in onze regio ben teruggekeerd. Ik heb anderhalf jaar m.n. geriatrische patiŽnten en mensen met neurologische aandoeningen behandeld in verzorgingshuis Peppelrode in Eindhoven. Ook heb ik het 1e team van Best Vooruit een jaar lang medisch begeleid.

In onze mooie praktijk werk ik sinds 2007. Ik hou me bezig met de alledaags voorkomende problemen in de fysiotherapiepraktijk zoals rug-, nek-, schouderklachten enz. Maar vooral op het gebied van hart- en vaatklachten, claudicatio intermittens en COPD heb ik me verder gespecialiseerd door het doen van cursussen en opleidingen. Ik begeleid wekelijks 2 sportgroepen met COPD-ers. Ook bij sportblessures en revalidatieprogramma's na een operatie vind ik het een uitdaging om iemand zo snel mogelijk weer op zijn of haar gewenste niveau terug te laten keren.

Janneke Soers
Algemeen fysiotherapeute/Bekkenfysiotherapeute/Zwangerfit-docente/ Oedeemtherapeute:

Ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Meteen van school ben ik bij de praktijk voor fysiotherapie Lammers en Hompes terecht gekomen, het eerste half jaar nog eventjes onder leiding van Dick Jager.

In 2007 heb ik de cursus Zwangerfit-docente succesvol afgerond. De titel Zwangerfit- docent is geregistreerd bij zowel het NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg) als het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Bij deze cursus wordt veel gesproken en geleerd over de bekkenbodemspieren. Ik wilde hier graag meer over leren, zodoende ben ik in 2011 gestart met de 3-jarige Masteropleiding tot Bekkenfysiotherapeut. In 2013 ben ik hiervoor geslaagd en vol enthousiasme begonnen met het helpen en begeleiden van mannen, vrouwen en soms kinderen met, vaak zeer vervelende, klachten van de bekkenbodem. Samen met Ankie (collega Bekkenfysiotherapeute) heb ik in de afgelopen jaren al heel wat mensen kunnen helpen, vaak alleen maar met wat simpele tips en oefeningen.

Behalve mijn specialisatie in de bekkenbodemfysio, heb ik ook affiniteit met (lymf)oedeemproblematiek (het vasthouden van vocht na bijvoorbeeld een operatie, bij vaatproblemen en tijdens de zwangerschap). Natuurlijk blijf ik ook de Ďgewoneí klachten behandelen. Na jarenlang fulltime te hebben gewerkt, ben ik sinds 2017 (vanwege de komst van mijn dochtertje) nog maar 2,5 dag op de praktijk aanwezig. Ook ben ik sindsdien gestopt met het geven van de Zwanger-fit cursus.

Resy van den Dungen-Lammers
Algemeen fysiotherapeute/Master Kinderfysiotherapeute:

Mijn naam is Resy van den Dungen- Lammers, woonachtig in Budel, gehuwd en moeder van drie kinderen. In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Waarna ik direct gestart ben met de 4-jarige Master Opleiding Kinderfysiotherapie (Master Pediatric Physical Therapy) te Breda.
In december 2012 heb ik deze opleiding afgerond en mag ik me Master Kinderfysiotherapeute noemen.

Ik ben vanaf december 2008 tot januari 2015 werkzaam geweest bij Fysiotherapie Swalmen en vanaf maart 2013 ook werkzaam binnen deze praktijk. Hier behandel ik voornamelijk kinderen, waar mijn passie ligt en waarvoor ik me nog verder wil ontwikkelen door verschillende cursussen, lezingen enzovoort te gaan volgen. Daarnaast zal ik binnenkort de Zwanger-fit cursus gaan geven.

Iris Feijen
Algemeen fysiotherapeute:

In 2015 studeerde ik af als algemeen fysiotherapeute aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Vanuit daar hopte ik van hot naar her om tijdens waarnemingen mijn ervaring als fysiotherapeute uit te breiden. Uiteindelijk kon ik aan de slag bij praktijk voor fysiotherapie Lammers en Hompes, waar ik mij meteen thuis voelde. Na de zwangerschap van Janneke hoorde ik dat ik mij als jonge fysiotherapeute aan mocht sluiten bij het team.

Naast mijn baan als fysiotherapeute ben ik heel veel te vinden in de Zuiderpoort en noemen mensen mij graag ďde doeken zwierderĒ. Het liefst breng ik mijn tijd ondersteboven en hoog in de lucht door. Daarnaast ga ik graag crossfitten om mijn conditie en kracht op peil te houden. In de toekomst wil ik mij specialiseren tot Sportfysiotherapeute zodat ik mijn passie nog meer in mijn werk terug kan laten komen.

Anouk van der Sanden-Smolders
(Kinder)Ergotherapeute/CO-OP therapeute:

In 2010 heb ik de opleiding ergotherapie afgerond. Daarna ben ik gaan werken bij het Jeroen Bosch ziekenhuis in ís-Hertogenbosch. In 2011 ben ik in dienst gekomen bij ErgoSolutions, waar ik volwassenen en kinderen behandel. Ik heb veel ervaring op het gebied van de Wmo, hulpmiddelen en aanpassingen, geriatrie, orthopedie, reumatologie en neurologie.

Met betrekking tot de behandeling van kinderen ben ik gespecialiseerd in schrijfproblematiek en sensorische informatieverwerking. Daarnaast ben ik CO-OP therapeut (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance).


Praktijk voor Fysiotherapie Lammers en Hompes Nieuwstraat 27 6021 HP Budel tel. 0495 49 23 29 info@fysiobudel.nl