Ankie Lammers-Vlassak
Hans Hompes
Eric Clauwers
Janneke Soers

Ons Team

Ankie Lammers-Vlassak:
“Ik ben in 1980 afgestudeerd aan de Academie voor fysiotherapie in Heerlen, waarna ik meteen een aantal maanden als vervanger heb gewerkt in een particuliere praktijk in Sevenum en Grubbenvorst. In 1980 kwam ik in de praktijk van Dick en Rita Jager te werken, welke praktijk ik met collega Hans Hompes heb overgenomen in januari 2007. Als algemeen therapeut was ik jarenlang bijna dagelijks in Verzorgingstehuis Mariënburgt bezig. Het behandelen van kinderen en het begeleiden van hun motorische ontwikkeling heeft altijd mijn bijzondere belangstelling gehad. Via allerlei cursussen heb ik me daar dan ook verder in bekwaamd. Sinds september 2008 heb ik assistentie van een kinderfysiotherapeut in opleiding.

De laatste jaren hebben de problemen, veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodem, bekkenpijn, en problemen bij zwangerschap mijn belangstelling gekregen. Ik ben nu geregistreerd bekkentherapeut. Voor patiënten met een te gespannen bekkenbodem heb ik de cursus AOT (ademhalings- en ontspanningstherapie) volgens Dixhoorn gedaan. Een waardevolle cursus voor behandeling van ademhalingsproblemen, zoals hyperventilatie. Ik blijf gewoon inzetbaar als algemeen fysiotherapeut. Specialiseren is goed en nuttig maar de cliënt als holistisch geheel blijven zien verdient ook alle aandacht.

Hans Hompes:
“Mijn loopbaan vertoont veel parallellen met die van collega Ankie Lammers. Ook ik ben aan de Academie in Heerlen afgestudeerd en welin 1987. Evenals zij kwam ik vrijwel meteen terecht in de praktijk van Dick en Rita Jager. Sinds de overname in 2007 geven Ankie en ik leiding aan onze Praktijk Lammers en Hompes. In 1994 heb ik de studie manuele therapie afgerond aan de SOMT (Eindhoven, later Amersfoort) en ben ik geregistreerd manueel therapeut.

Verder heb ik me verdiept in de wervelkolomproblematiek via studie Mc Kenzie. Ik heb tevens 15 jaar gewerkt bij studiegenoot Jos de Bruin, die een praktijk voor fysiotherapie heeft in Nederweert. Vanuit die praktijk ben ik langdurig werkzaam geweest in Verzorgingstehuis Sint Joseph in Nederweert waar ik ruime ervaring in de geriatrie heb opgedaan. Ook ben ik 10 jaar als fysiotherapeut verbonden geweest aan Gastel Vooruit (nu FC Cranendonck), waar blessurebehandelingen, tapen en bandageren tot mijn hoofdtaken behoorden.”

Eric Clauwers:
“Als algemeen fysiotherapeut heb ik ruime ervaring opgedaan in de sport. Zelf heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen bij PSV Eindhoven en van daaruit 9 interlandwedstrijden voor de Oranjejeugd gespeeld. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren in Duitsland gewerkt, waarna ik toch weer naar de regio ben teruggekeerd. Ik heb anderhalf jaar met name geriatrische patiënten en mensen met een neurologische aandoening behandeld in verzorgingstehuis Peppelrode in Eindhoven. Ook heb ik het eerste team van voetbalvereniging Best Vooruit een jaar medisch onder mijn hoede gehad. Binnen de praktijk Lammers en Hompes houd ik me voornamelijk bezig met de sportgroep COPD en (hoe kan het anders…?) sportblessures. Onlangs heb ik nog een cursus McKenzie afgerond, speciaal gericht op mensen met (acute) rugproblematiek.”

Janneke Soers:
“Ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Meteen van school ben ik bij de praktijk voor fysiotherapie Lammers en Hompes terecht gekomen, het eerste half jaar nog eventjes onder leiding van Dick Jager. In 2007 heb ik de cursus ZwangerFit-docente succesvol afgerond. De titel Zwangerfit-docent is geregistreerd bij zowel het NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg ) als het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). In 2008 ben ik ook begonnen met de cursus Lymfedrainage bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Deze studie leidt op tot de specialisatie ‘oedeemtherapeut.’Praktijk voor Fysiotherapie Lammers en Hompes Nieuwstraat 27 6021 HP Budel tel. 0495 49 23 29 info@fysiobudel.nl